Suinprod Roman
Obiectul principal de activitate al societatii este cresterea si  ingrasarea porcilor in sistem cu circuit inchis. Capacitatea de cazare a complexului de porci este de 40.000 capete, cu o productie anuala de peste 5.800 tone carne  viu.

Genetica utilizata este  de la firma Hypor, lider mondial in acest domeniu.In intreaga unitate se aplica cea mai buna tehnologie de crestere a porcilor, utilizindu-se insamintarile artificiale (tehnologie I.M.V.) , adaposturi modernizate si cele mai noi sisteme de productie.

Carnea produsa de SC Suinprod SA Roman este de cea mai buna calitate si este apreciata in intreaga tara. Intreg personalul este calificat, iar rezultatele tehnico-economice ne situeaza in topul firmelor din Romania, ocupind in acest moment locul I intre crescatorii de porci din Romania.

Materialul genetic este reprezentat de hibrizii Hypor Marele Alb si Hypor Maxter


Hypor Marele Alb este crescut pentru prolificitate si capacitate mare la intarcare. Acesta este rezultatul a mai mult de 40 de ani de dezvoltare genetice în directia materna cu unele gene hiper prolifici.  Hypor Marele Alb este o linie materna robusta, care aduce vigoarea de crestere excelenta in combinatie cu Hypor Landrace .

Hypor Maxter este o prasila Piétrain care maximizeaza cresterea la porci de finisare, in combinatie cu carne dreapta si caracteristicile de calitate carcasei.
Hypor Maxter este cunoscut sub numele de Piétrain cea mai rapida crestere din lume, cu o crestere de 1000 grame si mai mult.

Hypor Maxter produce porci cu crestere rapida, eficienta si uniforma, care respecta           specificatiile ridicate ale celor mai exigente procesoare. Rezultatele liniei de sacrificare arata profunzimea muschiului de 62 mm la greutatea de sacrificare de aproximativ 92 kg. Nivelurile de slanina sub 15 mm.
Copyright © 2018 by "Vasiliu Florin"   •   All Rights reserved   •   E-Mail: office@suinprod.ro