Despre noiSuinprod Roman companie membra a grupului Kosarom, detine ferme ultramoderne cu tehnologie SPF unde crestem liniile pure de porci din rasele  Marele Alb, Landrace si Duroc. Toate acestea le facem impreuna cu firma de genetica Hypor din Olanda.

Tehnologia SPF (Specific Pathogen Free) implica mentinerea unei stari de sanatate foarte buna a animalelor (practic fara boli) prin masuri de biosecuritate pentru a se evita utilizarea medicamentelor.
    
Toate echipamentele tehnologice din interiorul halelor sunt produse, de firma Big Dutchman, unul din cei mai importanti si cunoscuti producatori de astfel de echipamente la nivel european.

Respectand procesele tehnologice si raportat la normele in vigoare, toate halele sunt dotate cu echipamente pentru monitorizarea parametrilor de microclimat (temperatura, umiditate si viteza curentilor de aer), cat si instalatii pentru transportul automat al furajului (furajare automata).

Normele de bunastare a suinelor, procedurilor de biosecuritate, cat si procesul de productie sunt cele de nivel european.
   
In plus fata de reducerea costurilor operationale pentru cumparatorii de genetica si purcei de la Suinprod, consumatorii finali ai produselor din carne beneficiaza de o calitate mai buna a carnii, evitand consumul indirect de antibiotice din alimente.

Spatii de depozitare cereale cu 6 silozuri a 5.000 tone fiecare. O investitie complexa care cuprinde si legaturile silozurilor cu fabrica de nutreturi combinate dar si un uscator de mare capacitate cat si receptia si conditionarea cerealelor.
In anul 2020 s-au finalizat prin programele de protectia mediului instalarea unui parc fotovoltaic cu capacitatea de 1 megawat, cat si modernizarea sistemului de management al dejectiilor.


⏩ Firma noastra se ocupa cu cresterea si ingrasarea porcilor fiind o firma etalon atat in tara cat si in Europa.

⏩  A doua activitate de baza este productia de furaje pentru animale de ferma (porc ,pasare si curcani).

⏩ Productia este asigurata de un personal calificat in tara si in afara si de o tehnologie de ultima ora pe plan mondial.